środa, 17 kwietnia 2019

Garnek do duszenia potraw

Mała ilość wody w garnku oraz sól i cukier zapobiegają przenikaniu cennych składników odżywczych z warzyw do płynu. Warstwa tłuszczu, która pokrywa duszone warzywa, chroni je od dostępu powietrza i rozkładu witamin. Wywaru, który powstaje w wyniku duszenia warzyw, nie należy odcedzać – może on stanowić po zagęszczeniu aromatyczny sos.


W ofercie najróżniejsze wyposażenie gastronomii, funkcjonalny sprzęt gastronomiczny - sprawdź i zamów online! Duszenie to przygotowywanie potraw w małej ilości wody i pod przykryciem. Garnek do duszenia.

Przyrządzone w ten sposób mięso lub warzywa są znacznie zdrowsze niż te same produkty poddane smażeniu. Został zaprojektowany z myślą o profesjonalnym zastosowaniu – stosunkowo duża powierzchnia znajduje zastosowanie w duszeniu mięs i warzyw. Powinny być solidne, wygodne i funkcjonalne.


Warto kupić porządny zestaw garnków, który będzie nam służył przez wiele lat. Szybkowar elektryczny nadaje się do duszenia oraz przyrządzania potraw jednogarnkowych. Zwykle wyposażony jest w pokrywkę z uchwytem.


Idealne garnki do gotowania świątecznych potraw Bez względu na to, czy w kuchni czujemy się jak ryba w wodzie, czy tylko od czasu do czasu wykorzystujemy swoje kulinarne umiejętności, dobre garnki są nam niezbędne. Jakie wybrać, by przygotowywanie świątecznych potraw było łatwe, wygodne i przyjemne?

Doskonale się sprawdzają do gotowania potraw jednogarnkowych, wymagających długiego gotowania oraz zapiekania. Niestety są dość ciężkie, niemniej choć jeden warto mieć. Można je z dumą eksponować w kuchni, a nawet podawać w nich potrawy. Zebrany pod rusztem tłuszcz, który wytopi się w trakcie pieczenia lub duszenia potraw mięsnych, będzie można wylać lub wykorzystać do przyrządzenia sosu. Po około minutach ryba jest gotowa do podania.


Profesjonalny garnek do wędzenia umożliwia przygotowanie świeżych, wędzonych potraw bez użycia konserwantów. Za jego pomocą przyrządzimy pyszne, wędzone ryby, szynkę i kiełbasę. Duszenie potraw jest to połączenie smażenia z gotowaniem (w niedużej ilości wody, pod przykryciem). Stosujemy je przygotowując potrawy z mięsa, drobiu, ryb i jarzyn.


Do duszenia konieczny jest rondel lub garnek z grubym dnem i szczelną przykrywką. Podczas duszenia uzupełniamy płyn, dolewając (ciepły) przy brzegu. Są wielozadaniowe, niektóre z nich nadają się także do zapiekania potraw w piekarniku.


Można na nich smażyć, podsmażać i dusić na niewielkiej ilości tłuszczu. Naczynia takie są solidne i trwałe, dobrze przewodzą ciepło i świetnie się sprawdzą w przypadku długotrwałego duszenia potraw. Bardzo długo utrzymują temperaturę.


Obecnie produkowane żeliwne garnki najczęściej pokrywane są emaliową powłoką – dzięki temu potrawy do nich nie przywierają i łatwiej jest je utrzymać w. Gotowanie na parze jest nie tylko zdrowe, ale także szybkie.

Jeśli zależy nam na tym, żeby prędko przygotować pożywny obia nie ma lepszego sposobu. Dla wielbicieli tzw. Przy wyborze, prosimy także kierować się typem kuchenki, ponieważ w ofercie dostępne są garnki na indukcję , garnki na gaz, a także kuchenkę elektryczną, ceramiczną i inne. Strona na zdjęcia, fotoblogi, fotofora. Prosto, bez limitów i 1 za darmo.


Dodawanie zdjęć MMS-em (bez opłat premium) lub z komputera.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty