poniedziałek, 13 czerwca 2016

Gotowanie na parze philips

Od mięsa, ryby, jajek i ziemniaków po ryż, kuskus, zupy, sosy i desery. Dla nas w firmie Philips ważne jest, aby nasze produkty kuchenne inspirowały Cię do gotowania w domu. Gotując samemu wiesz, że produkty z których korzystasz są świeże i zdrowe, bez niepotrzebnych dodatków. Nie ma pojemnika na przyprawy jak Philips, ale dla mnie to nie wada - bo i tak sypałbym bezpośrednio na produkty, żeby wykorzystać w pełni ich walory smakowe i odżywcze.


Co do smaku potraw - jeżeli ktoś lubi gotowane na parze, to będzie bardzo zadowolony. Kombiwary i parowary Philips, Tefal, Zelmer i wielu innych producentów to doskonały sposób na codzienne przygotowywanie popularnych lekkich i zdrowych potraw na parze.

Parowary i kombiwary to bardzo energooszczędne urządzenia, które wbrew pozorom świetnie sprawdzą się nawet w małych kuchniach. Urządzenie do gotowania na parze firmy Philips posiada miejsce na umieszczenie przypraw, których aromat zostanie rozprowadzony po całym parowarze podczas gotowania. Kolejną jego zaletą jest możliwość mycia części w zmywarce.


Użytkownicy chwalą jeszcze inną funkcję, ułatwiającą użytkowanie. Wypróbuj nowoczesne urządzenie wielofunkcyjne do kuchni - Philips Multicooker. Z nim gotowanie staje się proste.


Należy pamiętać, że produkty gotują się na parze znacznie dłużej niż tradycyjnie. Urządzenia do gotowania na parze w RTV EURO AGD - Poznaj naszą ofertę Towarów z kategorii Urządzenia do gotowania na parze.

Parowanie, czy to na sitku nad garnkiem, czy w specjalnym parowarze pozwala zatrzymać najwięcej substancji odżywczych znajdujących się w pożywieniu. Jest na to jednak rozwiązanie, które pozwala zachować zielonym kuzynom kalafiorów smak, mikroelementy i prozdrowotne związki tak cenne w diecie człowieka. Rozwiązanie to to gotowanie na parze i dzisiaj właśnie o tym jak ugotować na parze brokuły i co (ewentualnie) z nimi dalej robić? Poniżej moje patenty na to, żeby było nie tylko zdrowo i lekko, ale też smacznie.


Pokochaj przyprawy. To jest absolutna podstawa. Jeśli decydujemy się na gotowanie na parze, to również bez tłuszczu. Do aromatyzacji potraw można używać przyprawy takie jak imbir, Chile, kminek i kolendra – mogą być dodawane do pikantnych przepisów, gałka muszkatołowa, cynamon, goździki i mięta – do słodkich potraw. Dzięki swojej konstrukcji naczynia Philipiak Milano ułatwiają wykorzystanie gorącej pary podczas codziennego gotowania.


Dzięki temu nie tracimy cennych witamin ani minerałów naturalnie zawartych w produktach spożywczych. Czas gotowania jest zależny od odmiany ryżu oraz działania parowaru (poszczególne modele mają inne czasy zalecanego parowania). Ryż na parze - przepisy na dania. Gotowanie ryżu na parze.


MIĘSO - DRÓB Potrawa Typ Ilość Czas gotowania (min) Uwagi Filet z indyka Świeża 600g 25min Filety wieprzowe Świeża 700g 40min kawałki o grubości 1cm Parówki Świeża 10szt. Pierś z kurczaka (bez kości ) Małe kawałki. Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zobacz więcej. Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga Magazyn Kuchenny.


Sito do gotowania na parze duże.

Koszyk do gotowania warzyw. Zestaw widelczyków do Fondue - szt. Zalety gotowania na parze. Produkty nie tracą naturalnego aromatu, a ich smak jest o wiele intensywniejszy niż tych gotowanych tradycyjnie, nie trzeba więc ich solić ani. Zrób to koniecznie.


Produkty układaj na wkładce do gotowania na parze tak, by nie stykały się z wodą. Staraj się, by produkty na wkładce były rozłożone równomiernie, cienką warstwą. Może być używany do wszystkiego, od brokułów po brukselkę, poprzez buraki czy nawet banany. Najbardziej popularne parowary składają się z garnka, kosza na jedzenie i pokrywki. Wszystkie te części ściśle ze sobą współpracują podczas gotowania.


Dzięki parowarowi uda ci się przygotować niezwykle smakowite dania z ryb, potrawy z drobiu, aromatyczne warzywa pełne witamin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty