czwartek, 16 lutego 2017

Płyta elektryczna do gotowania

Urządzenia do gotowania ryżu Urządzenia do lodów i jogurtów Urządzenia do popcornu Wagi kuchenne Wyciskarki do cytrusów Wyciskarki do owoców, warzyw i ziół Wypiekacze do ciastek i pączków Zestawy do fondue i wok. Radość zakupów i 1 bezpieczeństwa dla każdej transakcji. I faktycznie tak jest, szybciej gotuje i mniej zużywa prądu, ale niestety płyta sporo kosztuje. To na razie jedyna wada. Jaką płytę elektryczną kupić do kuchni?


Kuchenka gazowa powoli staje się reliktem przeszłości.

Coraz więcej miłośników gotowania odchodzi od tradycyjnych kuchni gazowych w swoich domach na rzecz urządzeń elektrycznych. Ile palników lub pól grzewczych będzie potrzebnych? Znajdziesz tu płytę grzewczą w sam raz do swojej kuchni i stylu gotowania.


Wybierz model, dzięki któremu czas spędzany każdego dnia w kuchni będzie przyjemniejszy, a gotowanie łatwiejsze. Trzecim rodzajem płyty grzewczej jest płyta elektryczna, inaczej żeliwna. Jest to najstarsza konstrukcja, która powoli jest wypierana przez jej nowocześniejsze odpowiedniczki. Ma ona pola grzewcze wystające ponad powierzchnię płyty.


Do wyboru mamy dwa rozwiązania - płytę gazową oraz płytę elektryczną.

Wynika to między innymi z faktu, że elektryczne płyty ceramiczne o gładkiej powierzchni są znacznie łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Płyty wolnostojące w Media Expert! Porównaj oferty i znajdź najlepsze ceny Poznaj wartościowe opinie przeczytaj recenzje innych użytkowników, sprawdź dane techniczne i wybierz najlepsze płyty elektryczne do zabudowy dostępne na rynku w serwisie Skąpiec. Gotowanie na płytach staje się coraz popularniejsze. Szeroki wybór produktów m. Przede wszystkim ze względu na wiążące się z nim oszczędności, łatwość przyrządzania potraw oraz estetykę i czystość tego rozwiązania.


Płyta indukcyjna to dobre rozwiązanie, gdy chcemy gotować ekonomicznie i szybko - najlepsze płyty indukcyjne skracają gotowanie nawet o połowę w stosunku do płyt elektrycznych. A to oznacza, że zużywają nawet do proc. W przypadku kuchni elektrycznych, w przeciwieństwie do kuchni gazowych i gazowych elektrycznych, naczynia służące do gotowania stawia się bezpośrednio na polach grzewczych, które nawet po wyłączeniu nadal oddają ciepło.


Co więcej, płytę grzewczą jest bardzo łatwo utrzymać w czystości. Prosty sposób na doskonałe wyniki: nasze elektryczne płyty grzewcze są zaprojektowane tak, by jak najbardziej ułatwić ci gotowanie i smażenie. Ciesz się wsparciem inteligentnej regulacji temperatury dzięki czujnikom gotowania i smażenia, a także innowacyjnym sterownikom i elastycznym indukcyjnym strefom gotowania. Electrolux oferuje szeroki zakres urządzeń, z których na pewno wybierzesz odpowiedni sprzęt do Twojej kuchni.


Płyta gazowa, elektryczna czy indukcyjna? To idealna funkcja do dużych lub długich naczyń lub do jednoczesnego gotowania wielu potraw. Idealna płyta grzejna do przyrządzania Twoich ulubionych potraw.


Płyta elektryczna Większość to płyty ceramiczne, witroceramiczne lub szklane, chociaż bywają również stalowe.

Modele ceramiczne mają pola grzewcze (stalowe – palniki) o różnej mocy (od do kW), najczęściej tzw. Kuchenki elektryczne i płyty ceramiczne to pojęcia odnoszące się do tego samego sprzętu. Określają urządzenia kuchenne wykorzystywane do gotowania, pieczenia i smażenia. Zamieniają energię elektryczną na ciepło niezbędne do wykonania wymienionych czynności. Podłączenie indukcji do instalacji elektrycznej.


Wiele modeli płyt indukcyjnych można podłączyć do zasilania jednofazowego (230V) i trójfazowego (400V). Jeśli jest możliwość, to warto podłączyć płytę do zasilania 400V. Dzięki temu unikniesz przełączania mocy pomiędzy polami grzewczymi, podczas używania wszystkich pól na raz. HTAQ to kuchenka elektryczna z płytą ceramiczną, która zdaniem wielu użytkowników jest najlepszym modelem na rynku. Z tego względu umieściliśmy jej opis na początku naszego zestawienia.


Płyta bez problemu wykrywa, znajdujące się na niej naczynie (jeśli postawimy na płycie garnek nieprzystosowany do gotowania na płytach ceramicznych, istnieje prawdopodobieństwo, że urządzenie nie rozpozna naczynia, bądź nie będzie funkcjonowało ono poprawnie przez cały czas gotowania). Sama płyta nie jest nagrzewana bezpośrednio – to pole magnetyczne, działające między nią a naczyniem, rozgrzewa je, umożliwiając gotowanie. Płyta pobiera ciepło od nagrzanego naczynia, ale tylko w miejscu bezpośredniego kontaktu – reszta jej powierzchni pozostaje zimna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty