czwartek, 28 czerwca 2018

Kawa torrefacto

Kawa Oquendo Tueste Torrefacto kg jest najbardziej popularną ze wszystkich kawowych kompozycji produkowanych pod marką Oquendo. Ziarna użyte do produkcji tej niepowtarzalnej mieszanki pochodzą z różnych zakątków globu – od południowoamerykańskich Arabik (, Brazylia, Nikaragua), poprzez afrykańskie (Uganda) i azjatyckie (Indie) odmiany ziaren gatunku Robusta. Pełny smak, intensywny aromat oraz obfita i gęsta crema w połączeniu z domieszką ziaren palonych w sposób torrefacto dają niepowtarzalny efekt w postaci. Kawa Oquendo Hosteleria Torrefacto nadaje się wprost idealnie do przygotowania napojów mlecznych takich jak cappuccino, czy tez latte. Sposób palenia kawy Torrefacto wymyślony został w latach 20.


XX wieku i zyskał popularność przede wszystkim w Hiszpanii, Portugalii oraz krajach Ameryki Środkowej.

Kawa zaparzona wyłącznie z ziaren torrefacto daje ciemny napar o charakterystycznym przypalonym smaku, lecz wcale nie bardziej cielisty niż z kawy tradycyjnego palenia. Kawa jest mocna, lecz mimo to o dość łagodnym smaku. W handlu kawa torrefacto jest najczęściej stosowana jako składnik mieszanek.


Kawa produkowana wyłącznie dla firmy Ole Ole Hiszpania. Jesteśmy znani z tego, że zapewniamy niepowtarzalną kawę o niepowtarzalnym smaku. Składniki: arabica torrefacto Kawiarnie Gladiador to palarnie kawy zlokalizowane w mieście Murcia, specjalizujące się w wysokiej jakości procesie palenia w celu zaoferowania smacznej kawy. Dzięki rezygnacji z metody pakowania próżniowego, kawa Oquendo Cafe Molido Torrefacto kg może być przesypana do torebki - w odróżnieniu od wyrobów.


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Kawa Oquendo Cafeteria Torrefacto charakteryzuje się wyrazistym smakiem oraz intensywnym aromatem. Dzięki domieszce ziaren wypalonych w sposób torrefacto, kawa przygotowana z mieszanki Oquendo Cafeteria Torrefacto nie jest kwaskowata i posiada przyjemną, delikatną nutkę goryczki. Tworzy na filiżance perfekcyjną, gęstą cremę.


Isabel Lopez Galilea, biolog z Uniwersytetu w Nawarze, twierdzi, że kawa typu torrefacto, czyli palona z cukrem, zawiera więcej przeciwutleniaczy od swojego zwykłego odpowiednika. W analizie uwzględniono odmian kawy dostępnej w sklepach. Kawa zawiera do razy więcej antyutleniaczy niż. Kolejnym unikalnym rozwiązaniem jest paczkowanie zmielonej kawy niezwłocznie po jej wypaleniu, co jest możliwe dzięki użyciu wentyli odprowadzających wytwarzane przez kawę gazy, podobnie jak w. Kawa przeznaczona zarówno do tradycyjnego parzenia jak i ekspresów.


Jest to kawa palona w tradycyjny hiszpański sposób to kawa palona naturalnie, jednak pozostałe stanowi Torrefacto - czyli kawa palona z dodatkiem cukru (ciemniejsza, szklista powłoka ziaren). Kawa smaczna, aromatyczna, pyszne capucino :) Jedyna moja obawa o młynek w ekspresie Jura ale Pani która mi doradzała powiedziała, że ziarna torrefacto (wypalane z cukrem) nie zabrudzą i nie popsują mi młynka. Mam nadzieję, że miała racje bo kawa godna polecenia. Kawa torrefacto , jest kawą paloną z dodatkiem cukru. Cukier dodaje się na siedem minut przed końcem tradycyjnego , minutowego procesu palenia.


Cukier karmelizuje się na powierzchni ziaren, tworząc świecącą, ciemną powłokę. Po raz pierwszy proces palenia. Proces ten polega na dodaniu pewnej ilości cukru podczas prażenia w celu glazurowania ziaren.

Swój niespotykany popyt kawa Oquendo Tueste Torrefacto zawdzięcza licznym atrybutom, wśród których wymienić należy przede wszystkim brak kwaskowatości oraz bardzo znikomy posmak goryczki. Ponadto kawa Oquendo Tueste Torrefacto charakteryzuje się dość łagodnym, jednakże pełnym smakiem oraz wybornym, intensywnym aromatem. This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. Pochodzi z plantacji w Afryce i Azji.


Reasumując jest to mocna kawa o łagodnym smaku. Ja piję bez dodatku cukru i bez mleka czy śmietanki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty