wtorek, 13 sierpnia 2019

Kieliszki do absyntu

W naszym sklepie coś dla siebie znajdą także miłośnicy absyntu. Ten wyjątkowy trunek wymaga odpowiedniego podania – wtedy smakuje najlepiej. Doskonale sprawdzi się łyżeczka do absyntu oraz fontanna do absyntu. Umożliwią podanie absyntu w efektowny sposób. Fontanna do absyntu posiada dwa kraniki, pod które należy ustawić szklanki z absyntem, a na nich łyżkę z cukrem.


KOMPLET (DWA KIELISZKI I ŁYŻKA DO ABSYNTU) Absinthe, La Rochere, poj.

Komplet dwóch kieliszków do absyntu o pojemności 3ml, wraz ze specjalną łyżką, dzięki której trunek smakuje absolutnie wyjątkowo. Kieliszki mogą służyć również do serwowania wina lub wody. Oprócz niego oferujemy także fontannę do absyntu i łyżeczki do absyntu.


Kieliszek do absyntu 3ml to kolejne niezbędne akcesorium do picia absyntu, które znajdziecie w naszym sklepie. Nasączony cukier podpalamy, aż do stopnienia. Absynt przyrządzony według rytuału ognia wypija się jednym łykiem. Jest to rytuał niezwykle efektowny, ale i niebezpieczny, dlatego tak ważne jest, by przeprowadzany był przez.


Karafka kieliszki do wina lub absyntu.

Nad szklanką lub kieliszkiem należy trzymać łyżeczkę, na której kładzie się kostkę bądź wsypuje odpowiednią ilość cukru. Powoli wlewa się przez łyżeczkę ml (lub według swojego uznania) absyntu. Podpala cukier nasiąknięty trunkiem i czeka się aż cukier stopnieje.


Trójkątne, z grubego szkła, kryształowe, w starodawnym stylu, kieliszki do absyntu służą do jego przygotowania według jednego z trzech znanych sposobów, zwanych rutuałami: ognia, wody i powietrza. Do kompletu potrzebna jest specjalna, ażurowa, dekoracyjna łyżeczka. Dostępne są w pojemności ok. KIELISZEK DO ABSYNTU (KIELISZEK DO WINA) Absinthe, La Rochere, poj.


Można go również używać do serwowania wina lub wody. Doskonałej jakości szkło stołowe, stworzone we francuskiej hucie La Rochere. Bestseller LONG DRINK Tempo, La Rochere, poj.


Woda używana jest również do rozpuszczania cukru dodawanego w celu zmniejszenia goryczy. Wszystkie te przygotowania są uważane za istotną część doświadczenia wynikającego ze spożywania absyntu, do tego stopnia, że zostały one zrytualizowane oraz uzupełnione specjalnymi ażurowymi łyżeczkami i innymi akcesoriami. Rytuał ognia zwany jest też sposobem czeskim.


Potrzebujemy do niego absynt, cukier, łyżeczkę wodę. Powstały nawet specjalnie przeznaczone do tego łyżeczki z ozdobnym, ażurowym wycięciem oraz dekoracyjne kieliszki. Klasyczny sposób polega na tym, że na kieliszku umieszcza się ażurową łyżeczkę i kładzie na niej lub kostki cukru. Na kieliszek kładziemy łyżeczkę z kostką cukru i przelewamy absyntempodpalamy cukier.


Cukier zacznie się karmelizować.

Dopełnieniem są klasyczne w formie kieliszki o kobaltowych stopkach. Ten cudny komplet przeznaczony do likierów, nalewek a może absyntu, polecam Państwu jako wyrafinowaną ozdobę a zarazem niezwykle praktyczny przedmiot, doskonale nadający się na niebanalny prezent z klasą. Drugi rytuał to rytuał wody. Polega on na tym, że do szklanki lub kieliszka wlewa się absynt.


Na łyżeczkę z dziurkami kładzie się cukier i polewa go wodą, żeby nasiąkała, aż w końcu powstały syrop zacznie wpływać do kieliszka. Trzeba pamiętać, żeby woda była zimna, najlepiej lodowata. Stosunek absyntu do wody wynosi 1:3. SZKLANKA DO ABSYNTU DECO ORYGINAL. Innym sposobem jest picie z cukrem w celu zmniejszenia goryczy.


Jednak najciekawszym sposobem picia absyntu jest ten nazywany rytuałem ognia. Dodajemy łyżeczkę lub kostkę cukru w zależności co mamy pod ręką, wlewamy do szklanki troche tego niezwykłego trunku. Profesjonalne wyposażenie gastronomii.


Wyłączny dystrybutor w Polsce producentów najwyższej jakości porcelany, szkła, sztućców, akcesoriów i sprzętu kuchennego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty