Położona nieco w cieniu turystycznego Meksyku, ma do zaoferowania skarby przyrodnicze i największą spuściznę po cywilizacji Majów. Swój niezwykły smak zawdzięcza uprawie na wulkanicznej glebie oraz łagodnemu klimatowi, który sprzyja równomiernemu dojrzewaniu owoców. Skład: kawa palona, ziarnista Arabika 1. Ma wyczuwalny, naturalny korzenny posmak i dużą zawartość kofeiny.
Doskonale nadaje się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych.
Doskonała kawa, którą można parzyć tradycyjnie (mieloną zalać wrzątkiem), jak. Antigua jest być może dla kawy tym, czym Burgundia i Szampania są dla wina. Te rolnicze regiony słyną z pasji i tradycji przyrządzania najlepszych lokalnych napojów. Duża wysokość nad poziomem morza i gliniasta gleba tworzą niemal idealne warunki zarówno dla. Dolina Antigua, skąd pochodzi opisywana kawa, posiada wulkaniczne, bardzo ekologiczne gleby i łagodny klimat, dzięki czemu możliwe staje się uprawianie kaw różnych odmian oraz równomierne dojrzewanie owoców.
Skrót SHB to oznaczenie, które u koneserów kawy wywołuje uśmiech zadowolenia na twarzy. Ośrodek administracyjny departamentu Sacatepéquez oraz siedziba gminy Antigua Guatemala. Gorąca kawa ma wyrazisty i mocny aromat, jedwabisty i wysoce zrównoważony z owocowym akcentem.
Słodki smak przypomina nutę orzecha i karmelu, w miarę stygnięcia odkrywa swoją głębię. Do wyboru są grubości mielenia, odpowiednią należy wybrać przed dodaniem kawy do koszyka. Po zmieleniu, kawa trafia do specjalnego opakowania, z zamknięciem strunowym oraz jednostronnym wentylkiem, aby kawa w nim przechowywana długo utrzymywała swój aromat i odpowiednią wilgotność.
Nowy wygląd- jednak kawa wciąż ta sama! Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza uprawie na wulkanicznej glebie oraz łagodnemu klimatowi, który sprzyja równomiernemu dojrzewaniu owoców. Nietrudno w zaparzonej kawie odnaleźć nuty pomarańczy, karmelu oraz czekolady.
Posiada złożony i zrównoważony profil smakowy o wyraźnie jasnej kwasowości. Filiżanka tej kawy klasy gourmet zadowoli podniebienie każdego smakosza. Nadal cieszy się ogromnym uznaniem wśród koneserów tego czarnego napoju, zwłaszcza o dużej mocy. Uprawiana na wulkanicznej glebie w rejonie Antigua.
Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Cechą charakterystyczną tej odmiany jest wyraźnie wyczuwalna kwaskowatość. Jej intensywność, daje szlachetny smak, który wyróżnia ją na tle innych kaw.
Kawa palona ziarnista. Jednak plantacja zaczęła się rozwijać w połowie XIX wieku i trwa aż do dziś. W smaku wyczuwalne nuty czekolady, klonu, pomarańczy i owoców cytrusowych.
Aromat kwiatów, dymu i pomarańczy. GWATEMALA ANTIGUA ! KAWA GWATEMALA ANTIGUA daje napar o bardzo charakterystycznym smaku i aromacie. Wolno dojrzewające ziarna kawy zyskują dzięki temu lekko kwaskową nutę.
Wyrafinowany i złożony smak zadowoli każdego. To właśnie tam jezuiccy misjonarze przybyli w XVII wieku, przynosząc ze sobą wiedzę i surowce, niezbędne do rozpoczęcia produkcji kawy. Gwatemalska arabika to gwarancja doskonałej kawy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.