poniedziałek, 26 listopada 2018

Patelnia węglowa

Optymalnie zaprojektowany rant pozwala na łatwe zsunięcie potrawy. Nitowany wentylowany uchwyt ze stali nierdzewnej. Patelnia idealnie nadaje się do smażenia. Naczynia wykonane ze stali węglowej są niezwykle trwałe i twarde, nie odkształcają się nawet w najwyższej temperaturze.


Węgiel, stosowany przy hartowaniu stali ma duży wpływ na jej twardość, przy czym metoda ta jest jedną z najtańszych. Stal węglowa tym różni się od stali nierdzewnej, że nie zawiera związków chromu. Wykonuje się z niego między innymi chińskie woki. Te popularne naczynia nie posiadają rączki i przypominają głęboką, blaszaną misę wyposażoną w dwa uchwyty.


W sprzedaży dostępne są jednak również wykonane z tego. Zróżnicowany zbiór ofert, najlepsze ceny i promocje. Wejdź i znajdź to, czego szukasz! Opis: Klasyczny wok ze stali węglowej z okrągłym dnem spełni wymagania każdego fana kuchni orientalnej.


Prosty kulisty kształt oraz stal węglowa gwarantują bardzo szybkie nagrzewanie, a co za tym idzie, bardzo wysoką temperaturę smażenia. Profesjonalne patelnie do lokali gastronomicznych – sprawdź naszą ofertę. Dzięki wysokim temperaturom smażenia. Jeśli chcesz, żeby Twój lokal gastronomiczny święcił sukcesy i serwował najwyższej jakości dania, musisz zainwestować w profesjonalne naczynia i utensylia, które przyspieszą proces gotowania, zapobiegną przywieraniu potraw i będą wykonane z wytrzymałych materiałów.


Z obawy przed zepsuciem czegoś, zagruntowałem ją jak na załączonej kartce, czyli za pomocą obierków po ziemniakach. Wok pokryty powłoką nieprzywierającą. Wciąż jeszcze walczy o popularność w Polsce i pewnie w końcu ją zdobędzie, ponieważ jest bardzo funkcjonalna.


Można ją zabrać ze sobą w podróż, podłączyć do prądu, a potem – smażyć, dusić, gotować, a nawet piec. Jest przystosowany do używania tylko na kuchenkach i palnikach gazowych. Płaskie dno zwiększa komfort użytkowania. Wykonana jest ze stali węglowej najwyższej jakości.


Grubość ścianek wynosi mm. Posiada ergonomiczny wentylowany uchwyt mocowany nitami, nie nagrzewa się. Doskonała do smażenia mięsa. Idealna do smażenia na minimalnej ilości tłuszczu.


Wysokiej jakości stal węglowa. Takie woki można najczęściej zobaczyć w chińskich restauracjach gdzie najbardziej liczy się czas przygotowania potrawy. PATELNIA WOK ZE STALI WĘGLOWEJ, ŚREDNICA CM (ZAOKRĄGLONY, STAL WĘGLOWA) w cenie 4zł kupisz w sklepie orientalnym EtnoBazar. Najlepsza patelnia do chińskiego gotowania. Kucie nadaje także ściankom woka lekkiej chropowatości, dzięki czemu tworząca się patyna węglowa ma dużo mniejszą tendencję do odpadania.


Smażenie w tym woku doda waszym. Jest tak trwała, że wystarczy na całe życie. WOK jest starannie wykonany ze stali węglowej. Pierwsze to patelnie żeliwne.


Moją ulubioną jest zwłaszcza mała patelnia, której używam do naleśników, która jest marki Kuhn Ricon. Kupiłam ją kiedyś w nieistniejącym już sklepie w Blue City, w Warszawie. Nie wiem, czy produkty tej firmy są dostępne w jakimś innym sklepie, ale jeśli tak, polecam je. Wykonywane na zamówienie, importowane bezpośrednio od producenta. Mają bardzo dobrą opinię wśród osób, które z nich korzystają.


Taki wok nagrzewa się dużo szybciej, niż zwykła patelnia. Podobnie stal węglowa jest bardzo trwała, ale w rzeczywistości jest mniej krucha niż jej odpowiednik. Dlatego istnieje mniejsze ryzyko rozbicia czy też ułamania patelni ze stali węglowej po upuszczeniu na podłogę. Oba naczynia wymagają konserwacji aby były trwałe. Szeroki wybór produktów m. Zobacz inne Akcesoria dla kucharzy i barmanów, najtańsze i najlepsze oferty.


Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez Spectrum Brands Poland sp. Warszawie (grupa Spectrum Brands jest właścicielem marki Russell Hobbs), jako administratora moich danych osobowych podanych przeze mnie w formularzu powyżej, w celu przekazywania mi newslettera zawierającego informacje marketingowe dotyczące produktów Russell Hobbs oraz produktów Remington i George. Dania przyrządzone w woku zachowują soczystość i aromat co jest bardzo ważne w kuchni orientalnej.


Dzieje się tak dlatego, że temperatura w woku jest bardzo wysoka, przez co potrawy smaży się bardzo szybko. Okrągły kształt umożliwia równomierne oraz szybkie nagrzewanie się.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.

Popularne posty